

Agenda Teaching Parenting January 9th – January 25th 2024 Facilitated by: Nadine Gaudin and Krisztina Gaudry



- All times are according to European Time Zone (Paris)
- Activities highlighted in green are facilitated by the participants.
- Attendance of all sessions is mandatory for immediate certification upon completion. If any segment is missed, PDA reserves the rights to decide what will fulfill the requirements for certification.
- Your camera must be on all the time.

First Day (Jan 9th):

Time	Activity	Notes
5:00 pm	Introductions	10 min
5:10 pm	Defining the goal. The Resources.	10 min
5:20 pm	We Have Decided	7 min
5:27 pm	Jobs	8 min
5:35 pm	Adler PD	15 min;
5:50 pm	2 lists	10 min; TP 351
6:05 pm	Do as I say	10 min
6:15 am	Break	15 min
6:30 pm	Kind & Firm	35 min
7:05 pm	Competent Giant	20 min; TP 99; PD V
7:25 pm	The 4 Rs of Recovery	5 min; TP 191
7:30 pm	Brain in the Palm	10 min; TP 93; PD V
7:40 pm	Positive Timeout	15 min; TP 287
7:55 pm	Take aways	
8:00 pm	Closing	
	Videos:	
	Meet the Trainers	
	Intro Course Material	
	Warm Up Tee-Shirt	
	Two Lists and Draw a Child	
	Competent Giant	
	Parking Lot	
	Brain in the Palm of the Hand	
	How to Structure a Parenting Class	

Second Day (Jan 11th):

Time	Activity	Notes
5:00 pm	Welcome. Check in.	5 min
5:05 pm	Warm up: I am My Child	10 min
5:15 pm	Iceberg Poster & Mistaken Goal Introduction	15 min; TP 203; PD V;
5:30 pm	Mistaken Goals / Read my Hat	60 min; TP 249 & 295; PD V;
6:30 pm	Break	15 min
6:45 pm	How to structure a PD class	10 min
6:55 pm	Model PHPPS	30 min; TP 359; PD V
7:30 pm	How to structure a PD class	10 min
7:40 pm	Activity Assignments	10 min
7:50 pm	Questions/Takeaways	10 min
8:00 pm	Closing	10 min
	Videos:	
	Mistaken Goal Chart	
	Mistaken Goal and Parents Helping Parents	

Third Day (Jan 16th):

Time	Activity	Notes
5:00 pm	Welcome. Check in.	5 min
5:05 pm	Warm up: Anger: Taking Care of Yourself Group A	15 min; TP 75
5:35 pm	Encouragement : The Language of Love Group B	15 min; TP 147
6:00 pm	Family Meetings Group C	20 min; TP 169; PD V
6:30 pm	Break	
6:45 pm	Anger & the 3 A's Group D	15 min; TP 73
7:05 pm	Curiosity Questions: Ask vs. Tell Group E	15 min; TP 107; PD V
7:30 pm	Questions/Takeaways	15 min
8:00 pm	Closing	15 min
	Videos:	
	The Change Process	
	Family Meetings	
	Asking vs Telling	

4th Day (Jan 23th):

Time	Activity	Notes
5:00 pm	Welcome. Check in.	10 min

5:05 pm	Empower vs. Enable	25 min; TP 155; PD V
5:35 pm	Encouragement vs. Praise	20 min; TP 149;
6:00 pm	PHPPS Round 1-2-3	80 min; TP 359
6:30 pm	Break	
6:45 pm	PHPPS Round 1-2-3	80 min; TP 359
7:45 pm	Questions/Takeaways	15 min
8:00 pm	Closing	
	Videos: ABC Groups Parking Lot 2 Misbehavior in Public Fighting and 3Bs Bugs and Wishes	

5th Day (Jan 25th):

Time	Activity	Notes
5:00 pm	Welcome. Check in.	5 min
5:05 pm	Embracing your Top Card	60 min; TP 331; PD V
6:05 pm	M. Punishment	25 min; TP 271
6:30 pm	Break	15 min
6:45 pm	PD Resources/PDA	10 min
7:00 pm	Questions/Takeaways	45 min
7:45 pm	Evaluations	15 min
8:00 pm	Closing	
	Videos: Top Card Warm Up Squiggles Routine Charts Closing Activity	